آموزش تمرین پانتومیم برای مبتدی ها

آموزش تمرین پانتومیم برای مبتدی ها

اهمیت تمرین پانتومیم

تمرین پانتومیم : برای آن‌ هایی که با پانتومیم بزرگ شده‌اند یا در آن بسیار وارد هستند؛ شاید یادگیری و تمرین پانتومیم دیگر چندان هیجان انگیز نباشد. اما اگر تا به حال به اندازه کافی خوش ‌شانس بوده‌اید که با یکی از اشکال تئاتر مواجه شوید، شاید خیلی عجیب و غریب باشد؛ که برای اولین بار با پانتومیم کار خود را آغاز نمایید. به هر حال، پانتومیم به طور کامل، با آنچه که ما معمولا از یک نمایش انتظار داریم، کاملا متفاوت به نظر می ‌رسد. لباس‌های غیر عادی ، اشعار غیر معمول و سبک زندگی در پانتومیم یک ظاهر بدیهی است.

در تمرین پانتومیم باید مانند زمان اجرای آن فکر کرد. در این شیوه ی بازی شوخی ها، اتفاقات عجیب، و حتی بیشتر از همه نبوغ وجود دارد. تمرین پانتومیم را می توان تنها شیوه ای دانست؛ که به زبان بدن و تکنیک های آن مرتبط است. چون تمام تمرکز بازیگر روی حرکات و انتقال یک مفهوم خاص به مخاطب است. در نتیجه قضاوت ها و شکل گیری مفهوم های مختلف در ذهن هرکس بنا به آشنایی با آن صورت می گیرد. اگر بخواهیم بدانیم که در تمرین پانتومیم دقیقا چه اتفاقی می افتد؛ باید در ابتدا با تک تک جزئیات آن و تکنیک هایش آشنا شویم.

هنر پانتومیم یکی از عناصر اصلی تئاتر در بریتانیا و لندن است. در تمرین پانتومیم تنوع زیادی وجود دارد. اگر بخواهید وارد دنیای بازیگری شود باید بدانید که این شیوه یک سنت است؛ که همه باید حداقل یک ‌بار تجربه‌اش کنند. حتی بعد از تجربه ی چندین سال ایفای نقش های مختلف نیز، پانتومیم یک هنر است که نباید از متد ها و اصول آن غافل ماند.

در نتیجه طبق تکنیک های آموزش داده شده در مورد تکنیک های زبان بدن بازیگری، از دنیای تمرین پانتومیم هم نباید ترسی داشت. درک این مطلب که پانتومیم پایه ترین روشی است که می توانید قدرت ذهن و در ادامه بدن خود را بدست بگیرید؛ تا در آینده ی حرفه ای خود مشکلی نداشته باشید، می تواند به شما در شروع این راه کمک نماید. در این مطلب ما قصد داریم تا شما را با این مبحث آشنا نماییم.

تمرین‌ کردن با کمک دیگران

برای تمرین پانتومیم در ابتدا شخصیت‌های مختلف را انتخاب کنید، تا یک مجموعه از شخصیت‌ها را در بهبود اجرای خود ایجاد کنید. وقتی برای اولین بار در پانتومیم شروع به کار می کنید، مهم است که یاد بگیرید تا ویژگی ‌های شخصیتی مختلف را به کمک بیان بدن خویش به نمایش بگذارید.

اغلب تجربه تماشای بسیاری از نمایش های پانتومیم می تواند به شما کمک کند؛ تا بدانید که چگونه بازیگران دیگر قادر به بیان احساسات متفاوتی هستند. در نتیجه برخی از ویژگی‌ های رایجی را که باید آن‌ ها را تجسم کنید، بررسی کنید. تکنیک های شروع در نخستین مرحله به شرح زیر است:

  • اعتماد به نفس مکرر: فردی که اعتماد به نفس کامل دارد، سینه ی خود را سپر کرده و تمام قد می‌ایستد و شانه‌هایش را بالا می‌برد، تا ظاهر گام‌ های او محکم و مطمئنی به نظر برسند. اینگونه افراد سر خود را بالا نگه می‌دارند و فضای مخصوصی را در اطراف خود ایجاد می‌کنند.
  • خجالت: یک فرد خجالتی ممکن است به شانه ‌های افراد و یا اغلب به زمین نگاه کند. چنین شخصی ممکن است هنگام راه رفتن پاهای خود را مدام حرکت دهند، و یا از تماس چشمی با دیگران اجتناب کند.
  • عشق: این حالت با یک فرم رویایی در حین نگاه کردن به کسی با پلک زدن مداوم، که حس علاقه مشخصی را منتقل می‌کند، ممکن می شود. برای نمایش این اضطراب می توان دست ها را در هم قفل کرد؛ یا با افتادن روی زمین به حالت غش کردن، این استرس ناشی از علاقه را به خوبی منتقل نمود.
  • شیطنت و فریب کاری : در تمرین پانتومیم چنین فردی می تواند، لبخند تجاهل آمیزی بر روی صورت خود داشته باشد؛ و یا ابروهایش را بالا ببرد. چنین افرادی برای انتقال این حس ممکن است، تا زمانی که روی چیزی با دقت کار می‌کنند احساس نامشخصی داشته باشند. اما وقتی دور صحنه حرکت می ‌کنند، مطمئن تر از همیشه به نظر می ‌رسند. در نتیجه شما می توانید چنین تکنیکی را برای انتقال حس فریب به مخاطب استفاده کنید.
  • بامزه و یا دست و پا چلفتی بودن: این فرد ممکن است زیاد تکان بخورد، یا مضطرب باشد، و گاهی با تنبلی راه برود. در تمرین پانتومیم می توانید برای انتقال این حس سر خود را مدام بخارانید، تا گیجی و گنگی خود را نشان دهید. و یا می توانید با انداختن خودتان از روی عمد به خوبی این موقعیت را ایجاد کنید.

 

تمرین پانتومیم جلوی آینه

اگر نمی توانید در حضور دیگران حرکات گفته شده را تمرین کنید؛ سعی کنید تا در مقابل آینه این کار را انجام دهید. کار می کنید، وجود آینه و تماشای خودتان باعث می شود تا عبارات و حرکات شما دقیق تر شود. مانند هر هنر دیگر، پانتومیم و حرکات مربوط به آن هم نیازمند پیدا کردن حالات مختلفی هستند؛ که باید از هر سو تمرینشان کرد.

  • ممکن است فکر کنید که حالات و بیان صورت شما واضح و متمرکز است. اما خود را در آینه مشاهده کنید تا ببینید انتقال شما از یک عبارت به بعد، ناگهانی و تعریف شده باشد. این روش در تمرین پانتومیم بسیار کاربردی است. زیرا حرکاتتان بسیار واقعی و نزدیک به آن خواهد شد.
  • شما همچنین می توانید یک فیلم ویدئویی از خودتان داشته باشید؛ که برخی از تمرینات را انجام داده، و بعد آنها را مرور کنید. سپس در مورد آن ها یادداشت برداری کرده و برای خودتان حرکات مختلف را، یادآوری کنید.

 

 انتخاب یک پارتنر برای تمرین پانتومیم

اجرا به حالات مختلف، در مقابل شخص دیگری بهترین روش برای تمرین پانتومیم است. (انتخاب یک پارتنر علاقه مند به پانتومیم می تواند به شما کمک کند). در این رابطه یک نفر باید به عنوان سرگروه، و یکی به عنوان هم تیمی او باشد. این سرگروه حرکات بدنی ویژه ای را انجام می دهد، و هدف هم تیمی او تقلید از این حرکات با سرعت و دقت بیشتر است. این سرگروه می تواند در شکل های مختلف اجرا کرده، و هر بار به اختیار خود یک تیپ شخصیتی را بازی کند. برای این کار:

  • تایمر را برای ۳ دقیقه تنظیم کنید، سپس روی شخصیت های مختلف سوئیچ کنید تا سرگروه فرصت داشته باشد تمرینات مربوط به آن را انجام دهد.

تمرین دایره ای

برای انجام این کار باید بدانید که حتما با 1 تا الی 5 نفر تمرین کنید. برای این کار همه باید در یک دایره بایستند و انتخاب کنند، که چه کسی اول اجرا خواهد رفت. سپس یک شخص، چهره و بدن خود را بطور ویژه‌ای برای انتقال یک مفهوم خاص به فرد روبرویی‌اش حرکت داده، و به سمت راست او خواهد برگشت.

سپس فرد مقابل چهره‌ی مربوط به آن شخص را تقلید خواهد کرد، اما قبل از اینکه به فرد مقابل اش در سمت راست منحرف شود، آن را به حالت دیگری تغییر می‌دهد. افراد باید به این کار تا زمانی که به شخص اصلی و رساندن مفهوم به او تمرین می کنند، ادامه دهند.

  • هدف این است که ببینیم چطور بیان افراد با یکدیگر متفاوت است؛ و این تمرین پانتومیم برای انتقال یک مفهوم به اشکال گوناگون کاملا مفید عمل می کند. این کار به شما کمک می‌کند تا به سرعت فکر کرده؛ و از لحظه‌ای به لحظه ی دیگر درگیر مطالب موجود در این تمرین باشید.

تمرین حرکات واقع ‌بینانه بدن

برای انجام این تمرین، باید با دو یا چند نفر دیگر تمرین کنید. اما از لحاظ فنی می‌توانید این تمرین را روی خودتان انجام دهید. در این شیوه تمرین پانتومیم، باید وانمود کنید که طناب کلفتی در دست دارید؛ و مانند بازی کردن حقیقی در یک حالت واقعی می خواهید گروه مقابل را شکست دهید. تصور کنید که بدن شما با قدرت بیش از حد از طرف دیگر طناب به جلو کشیده می ‌شود، یا آن طور که به نظر می ‌رسد، سمت شما شروع به عقب عقب رفتن و باخت می‌ کند. شاید این روش را در حرکات بدن بازیگران پانتومیم دیده باشید. در نتیجه با تصور کردن آن ها بهتر می توانید حرکات خود را واقعی جلوه دهید.

  • به یاد داشته باشید که در این تمرین پانتومیم ، ماهیچه‌ های خود را کشش داده تا به ظاهر بیننده خیال کند که واقعا در حال تلاش برای کشیدن و برد در طناب بازی هستید. ( واقعی بودن در این میان بیشترین اهمیت را دارد).
  • تمام بدن خود را هنگام عبور از این تمرین کنترل کنید: آیا پاها، بالاتنه، بازوها، دست ها و سر در موقعیت مناسب هستند؟ اگر می‌توانید این کار را در جلوی آینه انجام دهید تا ببینید موقعیت و حرکات شما چقدر واقع گرایانه است.

جمع بندی

تا به اینجای کار در مورد اهمیت پانتومیم و نقش آن در ابتدای راه بازیگری بطور شفاف بحث کردیم. بنظر کسی که می خواهد بازیگر موفقی باشد؛ باید ابتدا حرکات بدن خود را در تمرین پانتومیم سنجیده  و سپس نتیجه گیری کند که آیا واقعا می تواند این راه را ادامه دهد یا خیر! تمرینات ذکر شده، شاید در ابتدا کمی سخت و عجیب بنظر برسد، اما آنچه که مسلم است؛ آمادگی یافتن شما به عنوان یک هنرپیشه در این مسیر است.

 

 

منابع:

https://www.wikihow.com/Pantomime

https://officiallondontheatre.com/news/beginners-guide-pantomime/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


CAPTCHA Image
Reload Image